Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Özz skänker 100 000 till FI:s valkampanj

Publicerad: 27 Februari 2014, 06:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:46

Komikerns pengar kommer bland annat gå till do it yourself-kampanjen som designbyrån Bon Voyage tagit fram.


Ämnen i artikeln:

Feministiskt Initiativ

Feministiskt Initiativ får inte statligt partistöd och måste därför själv bekosta sina valsedlar till riksdags-, landstings- och kommunvalen. Målet för den valfond som skulle finansiera detta, samt kampanjarbete, var initialt 500 000 kronor.

Redan i början av året uppnåddes detta mål, bland givarna fanns bland annat musikern Benny Andersson, som gav 100 000 kronor. Nu gör komikern Özz Nujen samma sak. I ett mejl till partiet motiverar han sin gåva:

"Det är jag som ska tacka er för allt ni gjort och gör och kommer att göra. Det säger mycket om ett samhälle när den sittande statsministern stolt säger att han inte är feminist. Det säger mycket om en människa som inte ens förstår eller vill förstå att feminism är vanlig jävla rättvisa, där jämställdhet och jämlikhet råder mellan människor, oavsett kön. Jag som en skämtande statsministerkandidat bidrar gärna med det jag kan för ett rättvisare och visare samhälle."

 Sissela Nordling Blanco, talesperson för Feministiskt Initiativ, säger i en kommentar:

– Det finns ett stort tryck i de feministiska och antirasistiska frågorna. Folk vill se något hända och många hör av sig för att hjälpa Feministiskt Initiativ in i EU och riksdagen. Özz Nujens gåva betyder mycket för oss och vi är så glada och tacksamma för hans stöd.

Dagens Media har tidigare berättat  att Feministiskt Initiativ anlitat nystartade designbyrån Bon Voyage för att ta fram partiets valkampanj. Enligt Amanda Mogensen, kommunikationsansvarig vid partiet, kommer det att bli en do it yourself-kampanj.

– Alla som vill vara med och bidra till att FI tar plats i riksdagen och EU-parlamentet. Kampanjen bygger på ett ”gör det själv”-tänk, så allt handlar egentligen om att folk själva vill vara en del av den feministiska rörelsen, har hon tidigare sagt till Dagens Media.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Feministiskt Initiativ

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.