Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Östkraft byter namn till Bixia

Publicerad: 2 juni 2009, 08:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

Östkraft, Höglands energi och Fyrstad kraft är alla delar av elhandelskoncernen Östkraft. Nu byter koncernen till ett gemensamt namn för att kunna växa ytterligare och bli effektivare i sin kommunikation.


Jenny Johnson Östkraftkoncernen är Sveriges fjärde största elhandelsbolag men hittills har det verkat under flera olika namn beroende på ort. För att bland annat kunna växa och effektivisera marknadsföringen blir det nu ett gemensamt namn för allt - Bixia.

- Vi räknar med att kunna expandera i Sverige och i Norden och då vill vi inte ha ett namn som begränsar oss rent geografiskt. Och det blir mer effektivt med ett namn än med tre, säger marknadschefen Jenny Johnson till Dagensmedia.se.

I dag finns Östkraft på 14 orter i södra Sverige. Namnbytet genomförs under hösten. Namnet Bixia härstammar från en kinesisk födelse och gryningsgudinna.

- Namnet står för en ny tid. Vi kopplar ihop det med att vi står inför en ny upplyst tid där vi bryr oss om var elen kommer ifrån. Förra året var vi den som köpte mest förnybar energi av alla svenska aktörer på marknaden, säger Jenny Johnson.

I höst ska namnbytet kommuniceras i lokal media. Mediebyrå är Adon och reklambyrå är Leon.

Linus Kannerberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.