Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Opal lanserar scifi-roman med spel

Publicerad: 15 augusti 2011, 13:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:02

Bokförlaget Opal testar nya digitala grepp i lanseringen av tyska ungdomsboken ”Erebos”, som utspelar sig i dataspelsvärlden.


Den tyska ungdomsromanen ”Erebos”, av Ursula Poznanski, handlar om ett underbart, men manipulativt dataspel med samma namn som sprids på Londons skolor och tar sig in i spelarnas liv.

Boken har sålts till 16 länder och den 19 september släpps den på den svenska marknaden. Kommunikationsbyrån Tea4Two har gjort marknadsföringen som består av ett datorspel, som är skapat som en prolog till boken.

– Med vårt spel ger vi en introduktion till bokens fiktion och når målgrupper som annars kan vara svåra att nå, som vi tror kommer vara intresserade av att läsa boken, säger Tom Liljeholm, cd på Tea4Two, som arbetar med bland annat med storytelling, i ett pressmeddelande.

Läsare kommer att kunna kommunicera direkt med bokens karaktärer med hjälp av e-post och Facebook. Opal och Tea4wo ska även sprida utdrag ur boken på USB-minnen på Stockholms skolor – med hänvisning till Erebos sätt att sprida sig mellan skolelever i boken.

– Genom att låta en berättelse löpa över flera parallella medieplattformar och dessutom inkludera interaktiva element skapar vi en större upplevelse och är aldrig begränsade av enstaka medieformers tillkortakommanden, fortsätter Tom Liljeholm.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News