Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Obama kysser Kinas president

Publicerad: 16 november 2011, 13:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:50

Benetton låter världens politiska och religiösa ledare kyssas i en ny reklamkampanj.


Kampanjen, som går under namnet Unhate, vill uppmana människor med olika religioner, kulturer och politiska åsikter att närma sig varandra.

Den nybildade organisationen med namnet Unhate står också bakom kampanjen.

– Världen idag är kaosartad, men också full av hopp. Genom kampanjen vill vi sprida och synliggöra ett toleransideal och bjuda in medborgare i alla länder till att reflektera över hur hat uppkommer ur rädslan för ”de andra” och det som är okänt för oss, säger Alessandro Benetton, ordförande i Benetton Group, i ett pressmeddelande.

I annonserna får vi bland annat se USA:s president Barack Obama och den kinesiske presidenten Hu Jintao kyssas, liksom påve Benedict XVI och imamen Ahmed Mohamed el-Tayeb, Palestinas president Mahmoud Abbas och den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahu, och Frankrikes Nicolas Sarkozy kysser Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

Tanken är att annonserna ska symbolisera försoning.

Kampanjen är global och drar igång idag. Den ska synas i dagspress, tidskrifter och på nätet. Kampanjen är framtagen av Benettons inhouse-byrå Fabrica.

Enligt The Wall Street Journal använder Benetton bilderna utan tillåtelse.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.