Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Nyhetschefens rasande angrepp mot "Däckpiraterna"

Publicerad: 20 Maj 2016, 13:46
Uppdaterad: 23 Maj 2016, 07:04

Efter däckkuppen: "Hade jag varit otrevlig hade jag skrivit far åt helvete"


Ämnen i artikeln:

Smålandsposten

Däckpiraterna fick stor uppståndelse i lokala medier. Piraterna utgav sig för att vara en aktivistgrupp som under våren gjort sig kända för att nattetid byta däck på bilar som fortfarande kör med dubbfria vinterdäck.

Flera redaktioner mottog pressmeddelanden där Däckpiraterna varnade invånarna att de skulle komma till just deras stad.

Under dagen gick den koreanska däcktillverkaren Hankook ut och förklarade att det var de som låg bakom alltihop och att allting bara har varit en reklamkampanj.

Smålandspostens nyhetschef Jens Pehrson var en av många som fick tipset om aktivistgruppen Däckpiraterna. Nu går han till hårt angrepp mot Hankook.

– Vi fick in ett pressmeddelande att de skulle komma till Växjö. Jag satte en reporter på att kolla på det här när däckpiraterna mailade oss och sade att de skulle komma till Växjö. Efter några timmars jobb med bland annat samtal till organsationen i fråga, med "Hasse brandman" som var trött på ihjälkörda kollegor och så vidare så valde vi ändå till slut att inte skriva eftersom vi inte kunde belägga vem som låg bakom det hela, och eftersom vi inte hittade några polisanmälningar eller annat från deras tidigare påstådda aktioner, säger Jens Pehrson till Dagens Media och fortsätter:

– Hankook och vilken korkad mediabyrå de har anlitat för det här idiotiska påhittet har gjort vad de kan för att lura sig till redaktionell plats. Det är en jävla styggelse. Det här handlar inte alls om att de vill upplysa om miljöpåverkan eller liknande. De vill bara kränga däck och lurar samtidigt redaktioner. Det här är en brottslig verksamhet och de har definitivt gått för långt.

Jens Pehrson har den senaste veckan haft mejlkonversation med Hankook. Läs hans svar till däcktillverkaren:

" Hej! Vänligen ta bort samtliga era kontaktuppgifter till Smålandsposten från er utskickslista. "Däckpiraterna" tog kontakt med oss i förra veckan, vi valde att inte skriva då gruppen inte kunde visa upp nog med belägg för att den överhuvudtaget finns.

Idag får jag ett meddelande om att det är ni som ligger bakom den fiktiva gruppen.

Ni har alltså med vett och vilja varit ute för att vilseleda och lura oss att skriva om er. Inte i något nobelt syfte även om det är det ni skyltar med, utan i ett reklamsyfte.

Hade jag varit otrevlig hade jag skrivit far åt helvete, nu är jag inte det så istället ber jag er alltså att ta bort oss från alla era sändlistor och aldrig mer ta kontakt med oss.

Med Vänliga Hälsningar

Jens Pehrson

Nyhetschef

Smålandsposten"

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Smålandsposten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.