Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Nyheter24 släcker ned Modette-bloggarna

Publicerad: 22 April 2010, 04:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:53

Nyheter24 lanserar nya omgjorda Modette och den webbtv-sända bloggtävlingen ”Next In Fashion”.


Nyheter24, som nyligen köpte modesajten Modette av Egmont Tidskrifter, uppmanar nu modeintresserade att starta en blogg på kampanjsajten ”Next In Fashion”.

Målet med tävlingen är att hitta nästa stora stjärna inom blogg och mode. "Budskapet är lika enkelt som modernt: Alla har chansen att bli Sveriges nästa it-girl inom mode och blogg, oavsett om du är rik eller student, ung eller gammal", skriver Nyheter 24.

Efter tre månader utvärderas bloggarna av en jury bestående av välkända profiler inom modevärlden. Juryn väljer ut de fem bästa bloggarna, och läsarna ytterligare fem, som sedan går till final.

– Under fyra veckor pågår finalen som läggs ut på sajten, och varje vecka röstas en ut av juryn. Man kan beskriva det som en webbtv-sänd Idol, fast med mode. Lite som Bella och Tyra show, säger Ehsan Fadakar, Nyheter24:s sajtansvarig till Dagensmedia.se.

Vinnaren som utses i augusti får ett heltidsjobb som Modettes nya moderedaktör, bland annat med uppgiften att blogga på plats från de fyra stora modeveckorna i New York, Paris, London och Milano.

Till följd av att Nyheter24 tagit över Modette, kommer sajten att göras om till en nyhetssajt om mode, med tre redaktörer och bloggare, bland andra Melissa Overgaard från Devote och Frida Grahn från Blogg.se.

Alla bloggar och stildagböcker på gamla Modette.se kommer att släckas ned, något som upprört många bloggare. Före detta Modette-chefen Maria Soxbo skriver på sin blogg att det är "extremt dålig stil att ge så kort varsel”.

Ehsan Fadakar igen:

– Jag vet att många reagerat på det här, och vi har nu bestämt att gamla Modette.se kommer att finnas kvar en vecka till. Vi gör vårt bästa med att hjälpa till och exportera alla blogginlägg till nya hem, exempelvis till Next In Fashion. Anledningen till strulet är att vårt publiceringssystem inte går ihop med Egmonts, och därför har vi inte kunnat uppdatera sajten på två veckor.

Nya Modette har byggts upp in-house och kommer att lanseras inom de närmsta dagarna. Några annonsörer är dock inte klara ännu.

– Sajten är ju inte uppe än, så det är inte klart. Men det kommer sannolikt vara klädannonsörer och telekomföretag som riktar sig till en ung, modeinriktad målgrupp som kommer annonsera hos oss, säger Nyheter24:s vd Patrik Sandberg.

Therese Johansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.