Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag23.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Ny kampanj låter dig testa på livet som lottomiljonär

Publicerad: 5 September 2017, 06:51
Uppdaterad: 5 September 2017, 07:04

5D-experiment ger deltagarna en möjlighet att uppleva sin bucket list. Konceptet är skapat för Lotto av reklambyrån King och producerades av B-Reel.


Ämnen i artikeln:

Svenska SpelKing

I en hangar i Botkyrka utanför Stockholm har grunden till experimentet som utgörs av fem olika VR-upplevelser byggts upp. Specialbyggda simulatorer med effekter så som vind, dofter, värme och till sist en konstgjord elefantsnabel ska komplettera upplevelsen som allt inräknat blir femdimensionell.

– Virtual reality är ingenting nytt, men genom att addera sensoriska element kan vi förstärka upplevelsen flera gånger om. Tekniken är fortfarande i sin linda och det är otroligt spännande att tillsammans med Lotto få vara bland de första att testa hur den kan användas kommunikativt, säger Pontus Ekström, copywriter på King, i ett pressmeddelande.

Kampanjen utgår från att svenskarna ska få chansen att uppleva sin bucket list och baseras på undersökningar om just denna lista.

Allt i hangaren har skapats i samarbete med cirkusgruppen ”Burnt out punks” och sammanlagt skapades fem olika bucket list-upplevelser, sex deltagare fick sedan pröva på.

– Lottos miljonärsfabrik gör fler än 100 svenskar till miljonärer, varje år. Med ”The Lotto Bucket List 5D Experience” ville vi låta ännu fler pröva på hur det känns att bocka av sin bucket list. Vi hoppas inspirera folk till att satsa på sina drömmar, oavsett om de vinner på Lotto eller inte, säger Mikael Holmgren, Kommunikationsansvarig Lotto.

Arbetsgrupp:

Svenska Spel:

Charlotte Burlin – Marknadschef Turspel

Mikael Holmgren – Kommunikationsansvarig Lotto

Johan Svensson – pr-ansvarig

King:

Jonas Yrlid – Art Director

Josephine Wallin – Art Director

Pontus Ekström – Copywriter

Peter Preisler – Projektledare

Åsa Slättegård – Produktionsledare

Per Wilson – Planner

Calle Cassel – Formgivare

B-Reel Films:

Patrik Gyllström – Regissör

Anisa Dzindo – Producent

Rikard Åström – Exekutiv Producent

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska SpelKing

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.