Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

NRA-reklamen som chockar Vita Huset

Publicerad: 17 januari 2013, 08:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:58

I en ny reklamfilm tar National Rifle Association sikte på president Barack Obamas döttrar. Ett grepp som Vita Huset kallar "motbjudande och fegt".


Ämnen i artikeln:

Barack Obama

Under gårdagen presenterade USA:s president Barack Obama flera nya reformer som ska minska vapenvåldet landet. De nya lagarna kommer i kölvattnet efter den skolmassaker i Connecticut där 20 barn sköts ihjäl.

Kritiken mot presidenten har dock varit bitvis hård. Särskilt från National Rifle Association, som ofta beskrivs som en av de mest inflytelserika lobbyorganisationerna i USA.

Men frågan är om NRA nu inte gått för långt. I en ny reklamfilm, som släpptes några timmar innan Barack Obama presenterade sina reformer, tar lobbyorganisationen sikte på Barack Obamas två döttrar Sasha och Malia.

"Är presidentens döttrar viktigare än dina? Mr Obama är bara ännu en elitistisk hycklare", säger reklamfilmens berättarröst bland annat.

I Vita Huset har NRA:s reklamfilm mötts med avsky.

– De flesta amerikaner håller med om att presidentens barn inte ska användas som spelpjäser i en politisk strid. Men att gå så långt att attackera presidentens barn är motbjudande och fegt, säger Vita Husets talesperson Jay Carney bland annat.

Robert Gibbs, som tidigare arbetade som pressekreterare för Obama-administrationen går även han till attack mot NRA:s reklamfilm.

– Den är vidrig på så många nivåer, säger han.

Se hela NRA:s reklamfilm nedan.

<iframe width="442" height="249" src="http://www.youtube.com/embed/zKLA3BODXr0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Barack Obama

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.