Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Notan för träningsappen: 25 miljoner kronor

Publicerad: 4 maj 2016, 12:30
Uppdaterad: 4 maj 2016, 12:53

Försvarsmakten får kritik för appen FMTK.


Ämnen i artikeln:

Försvarsmakten

Den uppmärksammade träningsappen FMTK har blivit en dyr historia. Enligt uppgift till Breakit.se har Försvarsmakten plöjt ner 10,5 miljoner kronor i utvecklingskostnader.

Dessutom ska lanseringen ha kostat 13,7 miljoner kronor. Sammanlagt har appen alltså kostat 24,2 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar.

Något som inte undgått kritikt.

Daniel Laurén, entreprenör och investeringsansvarig på riskkapitalbolaget Inventure, reagerar starkt på uppgifterna i Breakits granskning.

– Jag tycker inte att Försvarsmakten ska bygga träningsappar, de ska försvara. Dessutom har försvaret bränt över 13 miljoner kronor på konsulttjänster, vilket kanske är det stora problemet, säger till exempel Daniel Laurén, entreprenör och investeringsansvarig på riskkapitalbolaget Inventure till Breakit.se.

Appen, som lanserades i mars, har i dag laddats ner över 200 000 gånger uppger reklambyrån BBH, som arbetat med projektet, för Di digital.

Ebba Elfstrand

Ämnen i artikeln:

Försvarsmakten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.