Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Norwegian till attack mot amerikanska flygbolag i Washington Post-kampanj

Publicerad: 27 maj 2014, 12:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:36

I dag går Norwegian ut med en helsidesannons i Washington Post där man går till attack mot de amerikanska flygbolag som genom fackförbundet ALPA vill stoppa norrmännens expansion i USA.


Ämnen i artikeln:

Norwegian

Det är sedan tidigare känt att amerikanska flygbolag uppmanar USA:s myndigheter att avslå Norwegians ansökan om att få flyga till USA på EU-licens.

I dag flyger Norwegian på en EES-licens vilket gör flygmöjligheterna till och från USA begränsade.

Nu slår flygbolaget tillbaka genom en helsidesannons i dagens Washington Post, där Norwegian bemöter de så kallade falska anklagelserna som man menar sprids av de amerikanska flygbolagen.

– Vi har sökt tillstånd att få flyga till USA på en EU-licens och vi erbjuder billiga biljetter vilket amerikanska flygbolag inte gillar. Nu gör de allt för att stoppa oss eftersom de inte vill ha konkurrens. Det är ett stort lobbypådrag där de gör allt de kan för att vi inte ska få det här tillståndet, säger säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian, till Dagens Media, och fortsätter:

– De säger till exempel att vi inte kan konkurrera på lika villkor och att vi inte har schyssta arbetsvillkor, vilket verkligen inte stämmer.

I annonsen kan kan man bland annat läsa "Hur länge måste Amerika vänta på: Fler amerikanska jobb? Billigare flygbiljetter? Tillväxt i ekonomin?".

Annonseringen är ett försök att nå den amerikanska allmänheten och att få genomslag hos beslutsfattarna i USA.

– Vi vill nå både allmänheten och politiker, för det här beslutet drar ju ut på tiden. Vi hoppas att amerikanska folket ska tycka att ”varför kan inte Norwegian få det här tillståndet”. Vi skapar ju fler arbetstillfällen för amerikanare. Vi hoppas att detta skapar uppmärksamhet, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Andrea Svanberg

Ämnen i artikeln:

Norwegian

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev