Norrlands Guld och Luger gör festival i Åre

2016-11-23 11:13  

Festivalen Åre Sessions ska vara hybrid i mötet mellan musik- och skidkultur. "Vi är en stor hub aktörer som är inblandade i det här och vi har höga ambitioner", säger Stefan Santos, marknadschef för Norrlands Guld.

Norrlands Guld utökar nu sitt samarbete med Luger och lanserar nya festivalen Åre Sessions, som en förlängning av förra årets Way Out West Sessions.

– Samtidigt som det är en fortsättning av tidigare WOW-festivaler, är det också ett helt nytt koncept. Vi skapar en hybrid i mötet mellan musik- och skidkultur, där vi tror att det finns någonting väldigt häftigt, säger Stefan Santos, marknadschef för Norrlands Guld, till Dagens Media.  

Åre Sessions har premiär den 29-30 april 2017 och kommer att husera på ett flertal scener och spelställen runtom i Åre – från platser i skidbacken till den stora arenan i Holiday Club längst ner i byn. 

– Vi är en stor hub aktörer som är inblandade i det här och vi har höga ambitioner. Förhoppningen är att Åre Sessions ska vara startskottet för någonting stort framåt, som stänger skidsäsongen och ger en försmak av sommaren. För oss känns det också kul att få möjlighet att lyfta Norrlands Guld Ljus på plats i Åre, som är både alkoholfri och ekologisk.

Den fullständiga lineupen kommer att innehålla ett tjugotal bokningar, både internationella och svenska, med störst fokus på den nordiska musikscenens just nu främsta artister.

Vad tar ni med er från förra årets Way Out West Sessions?

– Det här kommer inte bli en kopia av förra året, men vi tar med oss flera lärdomar kring hur vi kan jobba in den sköna musikkulturen som Luger står för, och tillsammans skapa en festival som skiljer sig från andra.

I samarbete med Skistar bakas också festivalbiljetten in i besökarnas Skipass – vilket betyder att besökare får tillträde till en hel festival på köpet av ett liftkort. Under festivalhelgen kör SJ festivaltåg sträckan Stockholm - Åre, och Hotell Nöjesguiden flyttar in på Holiday Club och blir festivalens "hjärta och samlingspunkt".

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt