Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Netonnet utmanar i nytt reklamkoncept

Publicerad: 5 Februari 2018, 09:32
Uppdaterad: 5 Februari 2018, 14:01

Netonnet lanserar nytt reklamkoncept som ska spegla företagets styrkor och varumärke på ett unikt, roligt och utmanande sätt. Hela konceptet är framtaget med Netonnets själ och kundorienterade värdeord i minnet.


Ämnen i artikeln:

Netonnet

Netonnets nya reklamkonceptet ska lyfta upp företagets rötter och frontas av en så kallad dramatiserad talesperson. Talespersonen består av en ung rebell, som på ett humoristiskt och utmanande sätt ska visa vad Netonnet står för, respektive inte står för.

Ulrika Sohtell, marknadschef på Netonnet förklarar att företagets fokus alltid är på kunden, och att låta kunden handla till bästa pris på sina egna villkor. Detta och mycket mer är hon övertygad om kommer speglas och förstärkas genom det nya reklamkonceptet.

– Vi har ett unikt självbetjäningskoncept, en framåtlutad och gedigen e-handel, en välfungerande och effektiv logistikhantering, unika inköpskanaler, en ärlig prisstrategi och framförallt oerhört stort kundfokus. Vad vi absolut inte har är; påtvingade säljare, dyra och flashiga shoppingpaltats eller falska lock- och reapriser, säger hon i ett pressmeddelande.

Carola Tiberg, reklamchef Netonnet:

Vad hoppas ni förmedla genom det nya konceptet?

Vi vill förtydliga vårt kundlöfte, om att det blir billigare och enklare för kunden att handla hos oss. Ärlighet mot våra kunder är viktigt för oss, förtroendet i kommunikationen byggs upp lika mycket i vad vi inte har som med vad har.

Hur arbetade ni fram idén?

Vi ville bli mer emotionella och öka tydligheten och med detta gå tillbaka till utmanar-personligheten. Det blev ett ”no nonsense”-koncept där vi är väldigt ärliga och säger saker som de är. Det konceptet var kul att hitta tillbaka till och vi gör en tydlig poäng av relationen mellan vad vi har och inte har. Genom att vi berättar vad vi saknar, exempelvis lyxiga shoppingpalats eller falska lockvaror och reapriser så förstår man varför vi har de låga priser vi har, så det blir en förklaring av själva konceptet.

Varför ”gå tillbaka till att vara utmanaren”-idén?

Man behöver beröra för att nå fram och bli intressant. Genom att ha en rebell som är ärlig, egen och inte kommersiell så lyser vårt budskap förhoppningsvis fram genom detta.  

 

Credlista:

Arbetsgrupp NetonnetMarknadschef: Ulrika SohtellReklamchef: Carola TibergArbetsgrupp på MomentumAD: Joacim WinquistCopy: Daniel CollinCD: Markus NäslundFormgivare: Susanne BlomsterProjektledare: Anders CollinProduktionsledare: Susanne Lidman

Mediebyrå: WavemakerKundansvarig: Niklas Andreasson

Filmer Produktionsbolag: Camp DavidRegi: Robert JitzmarkProducent: Lolo Uggla

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Netonnet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.