Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Nelly och NLY Man gör Pride-kollektion

Publicerad: 30 juli 2018, 10:02
Uppdaterad: 30 juli 2018, 10:08

Nelly.com och NLY Man gör Pridekampanj. Foto: Nelly.com

Vinsten från varumärkenas gemensamma Pride-kollektion #NLYLOVE går till RFSL Ungdoms arbete med att stärka HBTQ-personers rättigheter.


Ämnen i artikeln:

Nelly.comPride

Nelly.com och NLY Man lanserar  i samband med Europride i Stockholm och Göteborg kollektionen #NLYLOVE. budskapen ”Equality” och ”Proud”. Vinsten från kollektionen, vars budskap är ”Equalite och ”Proud”,  går till organisationen RFSL Ungdom och deras arbete för unga homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queer:as rättigheter.

– Både Nelly.com och NLY Man arbetar för att vara inkluderande och inspirera alla som är intresserade av att köpa mode. Det gör vi genom flera olika initiativ och ett av dem som vi är stolta över är vårt samarbete med RFSL Ungdom i samband med Europride, kommenterar Anna Ullman Sersé, som är vd på de båda varumärkena.

Som en del av kollektionslanseringen har Nelly.com och NLY Man publicerat ett manifest på sina plattformar, där de bland annat skriver:

”Aldrig någonsin har det varit viktigare att stå upp för allas lika rätt. Allas rätt till kärlek och identitet – och allas rätt att uttrycka sig på sina villkor […] och oavsett hur din kärlek ser ut, hur du vill identifiera dig och oavsett hur du väljer att leva ditt liv – älska dig själv och våga uttrycka den du är.

Med #NLYLOVE inleds även ett arbete på NLY Man med att utmana den traditionella mansbilden – och uppmuntra unga män att stå för dem de är och visa öppet vad de känner, ett initiativ som NLY Man som herrvarumärke i Skandinavien genomför för att skapa ett mer öppet och respektfullt samhälle[…]”

Vid kampanjlanseringen kommer samtliga Nelly.com:s och NLY Man:s kanaler att  lysas upp i regnbågens färger, skriver modekedjan i ett pressmeddelande.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nelly.comPride

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.