Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

MTV tar kampen mot HIV med sex-emojis

Publicerad: 1 December 2015, 14:54
Uppdaterad: 13 Maj 2016, 07:08

MTV uppmärksammar Världsaidsdagen med nya emojis som föreställer kondomer, bananer och donuts.


Ämnen i artikeln:

MTV

MTV tar chansen att uppmärksamma Världsaidsdagen genom att lansera en kampanj som bland annat består av en helt ny uppsättning emojis.

Emojisarna syftar till att öka ungdomars medvetenhet kring säkert sex och bidra till kampen mot HIV och AIDS, och föreställer bland annat kondomer, bananer och dounuts.

– Idag är emojis en naturlig del av ungas kommunikation och används över hela världen. De nya sex-emojisarna ska uppmuntra unga att ha en dialog om säkert sex på ett sätt som faller dem naturligt, säger David Lincoln Blom, produkt- och marknadsdirektör för MTV i Norden, i ett pressmeddelande.

Som en del av kampanjen har MTV också lanserat kortfilmen ”Sext Life”, där emojisarna uppträder i ”heta scener” under sloganen "Gör förspelet till en trekant. Använd kondom".

Filmen är skapad av Oscars-vinnande regissören Angus Wall, som bland annat gjort ”Fight Club”, i samarbete med MTV Staying Alive Foundation och reklambyrån Y&R i New York.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTV

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.