Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag02.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

MTR tar in Glenn Hysén för att driva med SJ

Publicerad: 23 Maj 2017, 12:21
Uppdaterad: 24 Maj 2017, 08:53

MTR Express tar hjälp av Glenn Hysén i en ny animerad reklamfilm.


Ämnen i artikeln:

MTR ExpressGlenn Hysén

Med ett animerat manér väljer MTR Express att driva med konkurrenten SJ. Reklamfilmen inleds med ett tåg som färdas genom ett vackert landskap. Så dyker Glenn Hyséns ansikte upp, och ur den animerade munnen hörs hans göteborgska stämma säga med retfull ton: 

”Nämen, va roligt: Vi har fått konkurrenten att bli bättre! Förutom att vi pressar priserna – det kostar 185 kronor att åka till Göteborg – så har vi gjort en hel massa annat som vår konkurrent har tagit efter.”

Sedan följer Glenn Hyséns uppräkning av förändringar som MTR Express har genomfört. Två animerade figurer – föreställande MTR Express vd Johan Söör och företagets kommersiella chef Peder Osterkamp – hoppar fram som tecknade figurer och kommenterar varje ny punkt.

I slutet av filmen tillägger Glenn Hysén att SJ dock glömde att ta efter MTR Express på en punkt:

”Men det viktigaste – har konkurrentens punktlighet blivit bättre?”.

För bara en dryg månad sedan lanserade MTR Express en kampanj med ett helt annat manér, som bygger på en scen ur SOS – en segelsällskapsresa, med skådespelarna Ewa Fröling och Johan Rabeus.

Varför valde ni ett animerat manér?

– Faktum är att SJ har kopierat precis allt vi gjort, men vi ville inte gå ut så hårt. Då är ett animerat manér lite mjukare och mer humoristiskt – så det kanske landar lite bättre, säger marknadschefen Per Nasfi till Dagens Media.

Kampanjen med Ewa Fröling och Johan Rabeus riktade sig till 40-plussare. Den animerade reklamfilmen har istället affärsresenärer som huvudmålgrupp.

Filmen ligger idag uppe på MTR Express Youtube-kanal. Per Nasfi hoppas på viral spridning.

– Framför allt vill vi berätta att vi har gjort vår konkurrent lite bättre. Det är svårt att spekulera i hur mycket spridning filmen kan få, men jag tycker själv att den är väldigt rolig och sympatisk.

Varför blev det just Glenn Hysén?

– MTR Express har en nära relation till Göteborg, och Glenn är ju Göteborg.

Den animerade reklamfilmen är framtagen inhouse.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTR ExpressGlenn Hysén

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.