Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

MTG-bolag fälls för könsdiskriminerande reklam

Publicerad: 26 November 2010, 05:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:30

Det MTG-ägda bolaget Linus och Lotta fälls av Reklamombudsmannen för ett könsdiskriminerande dr-utskick.


Ämnen i artikeln:

MTG

Anmälan gäller en bild i ett e-postutskick som visar barnkläder uppdelade i olika teman. Under rubriken "för honom: king of pop" visas t-shirtar med artisten Michael Jackson. Under rubriken "för henne: blommigt" visas rosa och lila linnen.

Det är en privatperson som anmälde klädföretaget Linus och Lotta till reklamombudsmannen. Anmälaren menar att det inte finns någonting som säger att Michael Jackson skulle vara en särskild pojkikon.

Att motsvarigheten för flickor skulle vara blommiga linnen i rosa/lila färger är att ”låsa fast könsrollerna på det mest patetiska sätt", menar anmälaren.

Fredrik Bengtsson, kommunikationschef på Cdon Group, som är moderbolag till Linus och Lotta, kallar ärendet ett ”olycksfall i arbetet”.  

– Det som hände är ingen stor sak hos oss. Vi jobbar extremt volymintensivt med många kampanjer samtidigt. I det här fallet hände det i sista stund att en bild byttes mot en annan. Men det är naturligtvis någonting vi vill undvika att det sker igen, säger han.  

Vilka åtgärder tar ni inom företaget?

– Vi pratar om det internt och vi kommer att försöka hitta rutiner för att titta igenom vad som skickas ut framöver. I detta fall hamnade bilderna bredvid varandra på grund av tidsbrist. Bilden finns inte på sajten längre, säger Fredrik Bengtsson.

Katarina Libert

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.