Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Kampanjer

MP byter ut kampanjbudskap – attackerar SD

Miljöpartiet rullar i dag ut en kontring mot Sverigedemokraternas kampanj mot tiggeri där de uppmanar SD att inte sparka på de som ligger.

Andrea Svanberg


Publicerad: 19 Maj 2014, 11:56
Uppdaterad: 06 December 2015, 12:37

Ämnen i artikeln:

Miljöpartiet

Miljöpartiet kommer klockan fem i tolv varje dag byta ut sin ordinarie kampanj på centralstationerna till ett svar på Sverigedemokraternas kampanj mot tiggeri.

Kontringen kommer att visas på stationernas rörliga stortavlor under en timmes tid, och uppmana SD att inte slå på de som ligger under hashtaggen #SlåPåMigIställetSD.

– Vi vill visa att vi är en motpol till Sverigedemokraterna. Det här grundar sig i Gustav Fridolins debattartikel där han uppmanar SD att göra som de sagt, vilket var att sänka MP, istället för att sparka på de som ligger, säger Emma Rung, kampanjledare för Miljöpartiet, till Dagens Media.

Kampanjen kommer, förutom på centralstationerna, även synas i tidningen Metro.

– Vi hoppas att människor kommer att känna ett engagemang för ett mycket mer öppet och varmt Europa som ska stå för människors lika värde, säger Emma Rung.

I samband med motkampanjen går MP också ut med en ny valfilm där Peter Eriksson hörs prata om de kalla vindarna som blåser i Europa.

 

LÄS OCKSÅ:

Ämnen i artikeln:

Miljöpartiet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.