Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökKampanjer

Möt Stigs livs kärlek i Icas Rosa Bandet-film

Publicerad: 3 Oktober 2016, 11:54
Uppdaterad: 3 Oktober 2016, 11:55

Loa Falkmans son spelar Ica-Stig som ung i nya Rosa Bandet-kampanjen.


Ämnen i artikeln:

Ica-StigICA

Istället för det vanliga lättsamma manéret ägnas Icas reklamfilm den här veckan åt bröstcancer, för att bidra till Rosa Bandet-kampanjen och svensk cancerforskning.

Tittarna får en tillbakablick till Stig som ung och en förklaring till Stigs engagemang i Rosa Bandet, genom den känslosamma filmen "Stigs livs kärlek".

Rollen som den unga Stig spelas av Loa Falkmans son Jacob Falkman.

– Vi hoppas att filmen ska visa att bröstcancer berör många. Att göra en allvarlig film när det berör en så viktig fråga som cancer känns angeläget. Att det är första gången som far och son Falkman gör samma roll och spelar i samma film hoppas vi ska bidra till ytterligare uppmärksamhet, säger Mats Liedholm, marknadsdirektör ICA Sverige, i ett pressmeddelande.

Ica har stöttat Rosa Bandet sedan starten 2003 och samlade tillsammans med kunderna in 42 miljoner kronor till Cancerfonden förra året, enligt pressmeddelandet. I år är målet att samla in minst lika mycket pengar under Rosa Bandet-kampanjen.

– Att gå i pappas fotspår är fantastiskt då jag har levt i teatermiljö sedan barnsben. Att göra en reklamfilm tillsammans med pappa som berör en så viktig fråga som bröstcancer gör att det känns extra bra, kommenterar Jacob Falkman.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Ica-StigICA

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev