Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Moraklockan ska hjälpa åkarna i Vasaloppet

Publicerad: 4 mars 2016, 14:11
Uppdaterad: 4 mars 2016, 14:21

Många som genomför Vasaloppet stirrar sig blinda på sluttiden. "Vårt mål med Moraklockan är att få åkarna att skifta fokus på söndag", säger Lars Höglin, marknadskommunikationschef på Renault Nordic AB.


Ämnen i artikeln:

RenaultEdelman Deportivo

På söndag är det dags för klassiska Vasaloppet. Inför tävlingen vill En Svensk Klassiker och dess nya sponsor Renault ge tips på hur man bäst förbereder sig mentalt för att inte bränna ut sig under loppet.

”Moraklockan” skapades efter En Svensk Klassikers undersökning bland personer som har eller kommer att genomföra skidloppet inom En Svensk Klassiker. Resultatet visade att fyra av tio har sluttiden som huvusakliga mål under Vasaloppet. Flera av dessa tappar motivationen för resten av loppet när de inser att de hamnat efter de uppsatta delmålen.

Moraklockan är en statistisk uppbyggd skidåkare som visar hur yttre parametrar spelar in när det kommer till sluttid, och som ska hjälpa åkarna att fokusera på andra saker under loppet. Kopplat till datan kan man även se hur de rådande väderförhållandena kan försvåra – eller gynna – ett bra resultat.

– Moraklockan, vår statistiska åkare, visar att man inte ska stirra sig blind på själva tiden, trots en halvtaskig tid kan man slå personligt bästa i placeringar eftersom alla påverkas lika mycket av saker som snökvalitet och motvind. Vårt mål med Moraklockan är att få åkarna att skifta fokus på söndag och på så sätt må bättre genom loppet, säger Lars Höglin, marknadskommunikationschef på Renault Nordic AB, i ett pressmeddelande.

Moraklockan är den första delen av Renaults ”Klassiska hemligheter” som inför varje lopp inom En Svensk Klassiker avslöjar en ny hemlighet och skapar ett verktyg för att hjälpa åkarna att hantera det.

Kampanjen är framtagen av Edelman Deportivo.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

RenaultEdelman Deportivo

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.