Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Modette lanserar webb-tv-serie och letar stilikon

Publicerad: 25 Februari 2015, 13:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:12

Tillsammans med kosmetikaföretagen Veet och Lumene lanserar Nyheter24-gruppen "Modette It Girls", som de kallar för sajtens största satsning någonsin.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Modette är Nyheter24-gruppens livsstilsajt för unga kvinnor och målet med den senaste satsningen är, enligt ett pressmeddelande, att hitta Sveriges nästa digitala stilikon.

– Att enskilda personer får stora skaror följare på sociala medier genom att inspirera stilmässigt är en trend som bara accelererar. De som började som modebloggare har ju utvecklats till profiler som är i princip hela mediehus för livsstilsmedia, säger Ylva Lindberg, It Girls utvecklare, i ett pressmeddelande.

I går lanserades sajten itgirls.se där läsare ska kunna anta utmaningar på bloggar, Instagram och Youtube. Därifrån ska tolv finalister gå vidare till en webb-tv-serie som sänds senare i år.

– Ett sådant här format har aldrig gjorts förut. Vi gör It Girls eftersom vi vet att det här är en så stor dröm för målgruppen, säger Josefin Dahlberg, Modettes chefredaktör, i ett pressmeddelande.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.