Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Kampanjer

MMS: Hälften tittar på olika utbud samtidigt i samma rum

Enligt en ny undersökning från MMS blir det allt vanligare bland flerpersonshushåll att titta på olika utbud samtidigt i samma rum på olika skärmar.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se


Publicerad: 16 Februari 2016, 06:00
Uppdaterad: 16 Februari 2016, 06:40

Ämnen i artikeln:

MMS

MMS har gjort en ny undersökning som heter "Rörliga Bilder". Foto: Press

Förr i tiden fick man slåss i tv-soffan om vem som skulle bestämma kanal, eller så bytte man helt enkelt rum. I takt med att tillgången till fler skärmar har ökat blir det nu vanligare att sitta kvar i samma rum och istället använda varsin skärm för att se på rörlig bild.

Detta har MMS kommit fram till i en ny undersökning som heter "Rörliga Bilder".

Undersökningen genomförs bland 16-65–åringar och visar att hälften av dem som bor i flerpersonshushåll tittar på olika utbud samtidigt i samma rum minst en gång i veckan, och en knapp tredjedel gör det i stort sett varje dag.

– Vi gillar att sitta tillsammans, men vill inte alltid se på samma saker. Så istället för en gemensam skärm går vi mot individuella skärmar, och det finns tecken på att även innehållstjänster är på väg att bli personliga snarare än delade, säger MMS vd, Magnus Anshelm i ett pressmeddelande.

De här tittarna ser också mer på rörlig bild än genomsnittet, framför allt på tv och streamad rörlig bild. Däremot går de i mindre utsträckning på bio, spelar tv-spel eller tittar på nedladdade tv-serier eller filmer, visar undersökningen.

Ämnen i artikeln:

MMS

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.