Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökKampanjer

Mix Megapol anmäls för könsdiskriminerande reklam

Publicerad: 10 December 2015, 15:47
Uppdaterad: 10 December 2015, 15:57

Reklamera anmäler Mix Megapol i Göteborg för könsdiskriminerande reklam.


Ämnen i artikeln:

Mix Megapol

Mix Megapols morgonshow i Göteborg fyller i år 20 år. Det firar man bland annat genom att låta en Mix Megapol-buss köra runt i staden.

Bilden på bussen visar bland annat hur morgonshowens programledare Peter Sandholt under glada former till synes stryper sin kollega Linda Fyrebo.

Det har fått Reklamera, ett initiativ från Sveriges Kvinnolobby och Allt är Möjligt som verkar för ett samhälle fritt från könsdiskriminerande reklam, att reagera. Nu anmäler organisationen kampanjen till Reklamombudsmannen.

”Vi ser allvarligt på hur reklamen gör sig lustig över våld mot kvinnor. Reklamen är könsdiskriminerande och kränkande för kvinnor i allmänhet”, skriver Reklamera i sin anmälan.

Jakob Gravestam, marknadsdirektör på Bauer Media, som driver Mix Megapol, säger att meningen inte är att uppröra människor.

– Snarare visar bilden hur profilerna bakom morgonshowen är som personer. Linda är många gånger den smartaste av dem och det här visar att de andra tycker att hon är en besserwisser. Det är absolut inte meningen att folk ska tro att det handlar om någon form av kvinnomisshandel – och jag är övertygad om att Göteborgarna inte uppfattar det så, säger han till Dagens Media.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Mix Megapol

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev