Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Mini avslöjar skandaler i Almedalen

Publicerad: 10 juni 2015, 08:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:58

Biltillverkaren Mini följer upp den populära Almedalskampanjen ”Mini fixar” genom att bland annat bjuda på guidade turer till politikerveckans skandaler.


Ämnen i artikeln:

Mini

Mini har de senaste två åren kört kampanjen ”Mini fixar” i Almedalen. I år följs den upp av ”Mini tours”, som också bygger på varumärkesidentiteten ”Like a friend”.

Mini bjuder besökarna på fem upplevelsepaket – ”Retreat tour”, ”Speed tour”, ”Social tour”, ”Secrecy tour” och ”Exclusive tour”.

I ”Secrecy tour”, som leds av Viggo Cavling, guidas besökarna till kända men framför allt okända skandaler som inträffat under Almedalen. I ”Social tour” får man access till exklusiva mingel med hjälp av Fredrik ”Feffe” Andersson och Ida Karlbom och i ”Exclusive tour” får besökarna bland annat vip-biljetter till Dagens Medias DJ-Battle.

– Vi får mycket förfrågningar om ”Mini fixar” och många upplever kampanjen som en del av Almedalen. Nu tar vi den vidare och djupare genom en fantastiskt rolig kampanj. Jag kan tänka mig att det inte kommer att ta lång stund innan alla turer är fullbokade, säger Manuel Ferrer, styrelseordförande och konsult på Progress PR, som ligger bakom kampanjen.

Kommer inte folk att bli besvikna över att det inte blir något ”Mini fixar”?

– Om vi inte hade gjort något alls så hade besvikelsen säkert blivit enormt stor, men nu gör vi en mer skruvad kampanj som vi tycker är väldigt rolig istället.

”Mini tours” ska spridas i sociala medier. Kampanjsajten Minitours.se går upp i eftermiddag.

Minis guidade turer

Mini Retreat Tour. Turen inleds med en frukost i bilen på väg till en spa-anläggning en bit utanför ringmuren. På plats väntar behandlingar lika välgörande för kroppen som för själen.

Mini Speed Tour. På motorbanan Gotland Ring får man tillsammans med en instruktör testa gränserna som bilförare i en 231 hästkrafters Mini John Cooper Works. 

Mini Social Tour. Mini fixar in deltagarna på veckans bästa och hetaste mingel. Turen sker under ledning av Almedalens proffsminglare Fredrik ”Feffe” Andersson samt Ida Karlbom.

Mini Secrecy Tour. Almedalen är platsen där otaliga politiska skandaler utspelat sig genom åren, vissa gömda från allmänhetens blick. Turen leds av journalisten Viggo Cavling.

Mini Exclusive Tour. Kvällen startar med middag på Wisby Strand för att sedan fortsätta på Almedalens största fest – Dagens Media DJ-Battle. När kvällen går mot sitt slut körs sällskapet hem med egen privatchaufför.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mini

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev