Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Microsoft kampanjar för säkert nät

Publicerad: 27 November 2010, 05:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:30

Microsoft drar i gång kampanjen Svenska Datorhälsan. Dragplåstret är ett gratis virusskydd som kan laddas ned från sajten.


Ämnen i artikeln:

MicrosoftJMW

Svenskadatorhalsan.se är en nystartad kampanjsajt från Microsoft. På sajten kan man kostnadsfritt ladda ned antivirusprogrammet Microsoft Security Essentials.

– Syftet är att informera datoranvändare hur man skyddar sig från trojaner och andra misstänkta datorintrång. Vi har tänkt utforma kampanjen ur ett humanistiskt perspektiv och med glimten i ögat. Själva namnet Svenska Datorhälsan kan påminna lite om folkhälsokampanjer, säger Joakim Karlén, säkerhetsexpert på Microsoft.

På sajten kan användaren surfa in och få tips och råd om hur man skyddar sin dator på bästa sätt och vad man kan göra om man misstänker att datorn har smittats av ett datorvirus. Kampanjen är tänkt att spridas vidare genom sociala medier.

– Vi ville jobba med viralspridning. Därför har vi skapat en Facebook-applikation, där man kan tagga sina kompisars Facebookbilder med ett humoristiskt budskap, säger Joakim Karlén.

Om det visar sig att kampanjen blir framgångsrik, tror Joakim Karlén att man kommer att jobba vidare med konceptet.

– Är det så att vi fyller kunskapsbehovet och når ut med information om datorvirus, personlig integritet och säkerhet, och märker vi att det går bra, då kommer vi att försöka hitta fler sponsorer för ett utökat samarbete, säger han.

Microsofts pr-byrå är JMW.

Katarina Libert

Ämnen i artikeln:

MicrosoftJMW

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.