Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Mercedes lockar nya fans med webb-serie

Publicerad: 17 mars 2015, 08:36
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:09

Ola Salo, Niklas Ekstedt och Nisse Edwall ska få folk att köpa Mercedes nya bil.


Ämnen i artikeln:

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz vill nå en ny målgrupp. Därför satsar nu bilföretaget på en webb-tv-serie där kändisar visar upp sina smultronställen i stan. Namnet på serien är "Tvodd on Wheels – jakten på det bästa".

– För lanseringen av vår nya Mercedes Benz CLA Shooting Brake ville vi hitta ett sätt att lyfta fram bilen i en urban miljö mot en yngre målgrupp. Med "Tvodd on Wheels" tycker jag dessutom att vi lyckas överraska i vår kommunikation, vilket är något vi hela tiden strävar efter, säger Victoria Heindorff-Meuller, marknadschef på Mercedes-Benz, i ett pressmeddelande.

Programledare för den nya satsningen är radioprofilen Nisse Edwall. Idén går ut på att han åker runt i en Mercedes Benz CLA Shooting Brake tillsammans med en rad kändisar. Bland dessa syns bland annat kocken Niklas Ekstedt, sångaren Ola Salo och komikern Moa Svan.

Formatet har skapats tillsammans med ANR BBDO och Nyheter24-gruppen i samarbete med mediebyrån FUEL@Vivaki.

– Att ta fram ett webb-tv-format är ett sätt att gå utanför de traditionella kanalerna och en chans för Mercedes att vinna nya fans, säger Fredric Antonsson, copywriter på ANR BBDO, i ett pressmeddelande.

Nisse Ekwall har tidigare synts och hörts i bland annat Bullseye på TV4 och Ligga med P3. Han är också känd för podcasten Pappapodden som han har tillsammans med Manne Forsberg.

Avsnitten kommer att kunna ses på Nyheter24.se och Tvoddonwheels.se.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mercedes-Benz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.