Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Mentor får draghjälp i kampen mot drogerna

Publicerad: 27 April 2010, 09:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:52

Tillsammans med H&M, SEB och Posten, AstraZeneca lanserar Mentor kampanj mot våld och droger.


Genom företagens webbsidor, DR, flyers, nyhetsbrev, lcd-skärmar, annonser, intranät, är det målsättningen att fördubbla antalet personer och företag som vill bidra till att förebygga droganvändning bland ungdomar i Sverige.

Annonsutrymmet som Mentor får gratis under kampanjen är nödvändigt, menar Karin Jordås, generalsekreterare Mentor Sverige.

– Alla våra pengar går till volontärverksamhet och det finns inget extra budget för att annonsera på egen hand. Det finns en ganska låg kännedom om Mentor och vår verksamhet. När vi väl syns utåt är det många som ringer till oss och vill vara mentorer. Många människor i Sverige vill göra en insats, säger hon till Dagensmedia.se.

Mentor kommer också att komplettera med en utomhuskampanj under vecka 19 i Stockholm, Göteborg och Malmö samt med digitala infartsskyltar utmed E4 i Stockholm.

Kampanjen startar i samband med valborg, en storhelg med frekvent alkoholkonsumtion, och kommer att löpa fram till sommarlovet.

– Vi tycker att kampanjen mot droger och våld är en viktig fråga och vill väcka opinion. Det vi gjort under längre tid är att jobba i förebyggande syfte. Ungdomar behöver mer stöd, säger Karin Jordås.

Mentor Sverige är en ideell organisation som tillsammans med svenskt näringsliv och volontärer arbetar med att förebygga våld och drog- användning bland ungdomar.

Kampanjen är framtagen av en kommunikationsgrupp bestående av Mentor, reklambyrån Cabomba Brothers, Mentors styrelsemedlem Thomas Hvid samt medieentreprenören Henrik Frenkel.

Christer Lindh

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.