Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Mediekändisarnas Facebookkonton kapas

Publicerad: 17 Maj 2011, 07:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:10

Ebba von Sydow, Alex Schulman och Petter. Det är några av de kändisar som får sina Facebook- och Twitter-konton kapade i Berättarministeriets nya kampanj.


Ämnen i artikeln:

Forsman Bodenfors

Till hösten startar Berättarministeriet, som driver skrivarverkstäder för unga, sin första verksamhet i Södertälje och Stockholm.

För att finna volentärer till skrivarverkstäderna och uppmärksamma verksamheten går man ut en stor digital kampanj.

Under dagen i dag överlåter flera kända personer sina bloggar, Facebook- och Twitterkonton till elever från klass 6B i Hovsjöskolan som får använda sociala medier till att nå ut till fler med sina berättelser.

– Vi vill att de ska bli lästa och få kärlek. Syftet är att vi vill att fler barn ska utveckla sitt skrivande och känna sig sedda, säger Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig på Berättarministeriet.

Bland de personer som deltar i kampanjen med sitt medieutrymme är Petter, Özz Nûjen, Rebecka & Fiona, Ebba von Sydow, Niklas Strömstedt, Amelia Adamo, Magnus Betnér, Alex Schulman, Carl-Johan Vallgren, Fredrik Virtanen och Lina Thomsgård.

– Vi behöver volentärer och vill att man ska läsa barnens berättelser. De sitter i en sal nu och följer det här live, säger Dilsa Demirbag-Sten.

Kampanjen är framtagen i ett pro-bono-samarbete med Forsman & Bodenfors.

Mer information finns här.

Stephan Drenzel

Ämnen i artikeln:

Forsman Bodenfors

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.