Mediekändisarnas Facebookkonton kapas

2011-05-17 09:57  

Ebba von Sydow, Alex Schulman och Petter. Det är några av de kändisar som får sina Facebook- och Twitter-konton kapade i Berättarministeriets nya kampanj.

Till hösten startar Berättarministeriet, som driver skrivarverkstäder för unga, sin första verksamhet i Södertälje och Stockholm.

För att finna volentärer till skrivarverkstäderna och uppmärksamma verksamheten går man ut en stor digital kampanj.

Under dagen i dag överlåter flera kända personer sina bloggar, Facebook- och Twitterkonton till elever från klass 6B i Hovsjöskolan som får använda sociala medier till att nå ut till fler med sina berättelser.

– Vi vill att de ska bli lästa och få kärlek. Syftet är att vi vill att fler barn ska utveckla sitt skrivande och känna sig sedda, säger Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig på Berättarministeriet.

Bland de personer som deltar i kampanjen med sitt medieutrymme är Petter, Özz Nûjen, Rebecka & Fiona, Ebba von Sydow, Niklas Strömstedt, Amelia Adamo, Magnus Betnér, Alex Schulman, Carl-Johan Vallgren, Fredrik Virtanen och Lina Thomsgård.

– Vi behöver volentärer och vill att man ska läsa barnens berättelser. De sitter i en sal nu och följer det här live, säger Dilsa Demirbag-Sten.

Kampanjen är framtagen i ett pro-bono-samarbete med Forsman & Bodenfors.

Mer information finns här.

Stephan Drenzel

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt