Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Media Markt stämmer Elgiganten - igen

Publicerad: 23 November 2010, 09:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:30

Media Markt väcker liv i den infekterade striden med Elgiganten, kan dagensmedia.se avslöja.


Anledningen är att Media Markt anser att Elgiganten bryter mot det förbud som tingsrätten satte vid ett beslut i december 2009.

Domen från 2009 innebar att Elgiganten förbjöds att använda en rad olika påståeenden i sin marknadsföring, som att Elgiganten skulle vara "störst", "ledande" eller "billigast".

Elgiganten har nu i en platsannons skrivit att man är "den marknadsledande hemelektronikkedjan i Sverige". Annonsen fanns på Elgigantens sajt, i Market samt på Stepstone.

Media Markt anser att Elgiganten inte har några belägg för påståeendet. Bland annat, skriver man i stämningsansökan, har Media Markt större sortiment i samtliga länder där de båda aktörerna finns.

Media Markt kräver därför att Elgiganten ska betala det utsatta vitesbeloppet, som uppgår till 2 miljoner kronor. Stämningsansökan kom in till tingsrätten den 19 november.

Media Mark och Elgiganten har mötts i domstol flera gånger tidigare. Man har också tagit till andra medel i bråket, bland annat genom att köpa upp varandras kampanjvaror.

Mer info kommer.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.