Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Media Markt kräver ersättning från Elgiganten

Publicerad: 12 April 2010, 07:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

Media Markt anklagades för att ha förfalskat bevis mot Elgiganten i ett mål i marknadsdomstolen, men friades. Nu kräver Media Markt ersättning.


I februari dömdes Elgiganten till att betala vite på 750 000, för att i sin reklam ha kallat sig för "Nordens största hemelektronikkedja”, något som Marknadsdomstolen tidigare förbjudit dem att göra.

Men Elgiganten menade att Media Markt hade provocerat fram brottet, då skylten skulle ha varit övertäckt med en tjock tejp som gjorde att det inte gick att läsa den förbjudna texten. Tejpen ska ha tagits bort - av en butikschef från Media Markt. Därefter anmälde Media Markt Elgiganten, medan den senare kom in med en motanmälan.

Men när tingsrätten dömde till Media Markts fördel drog Elgiganten tillbaka sin motanmälan, om falsk tillvitelse.

Nu kräver Media Markt ersättning för sina kostnader, totalt 204 024 kronor, skriver Market.

”Det av Elgiganten påstådda sabotaget framstår som en ren efterhandskonstruktion skapad i försvarssyfte för att undvika ett utdömande av Marknadsdomstolens bestämda vite”, skriver Media Markt i den inlaga som lämnats in, enligt Market.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.