Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag30.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Media Markt knappar in på Elgiganten

Publicerad: 28 Juli 2010, 11:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:44

Media Markt har ökat sina reklaminvesteringar mest av de 20 största annonsörerna hittills i år, och minskar avståndet till konkurrenten Elgiganten.


Ämnen i artikeln:

Media MarktElgigantenSifo Reklammätningar

Sifo Reklammätningar har för Dagensmedia.ses räkning gjort en sammanställning över reklaminvesteringarna från Sveriges 20 största annonsörer mellan januari och juni 2010.

Media Markt har maxat på rejält och har gjort en ökning på 58 procent från samma period förra året. Hittills i år har de satsat 170 miljoner kronor på reklam och marknadsföring.

– Vår intention är att ta marknadsandelar från våra konkurrenter och vi strävar hela tiden efter att öka kännedomen om varumärket. Vi ser ingen anledning att backa, och har ett par aggressiva kampanjer på gång framöver, säger André Wedin, marknadschef på Media Markt till Dagensmedia.se.

Största konkurrenten Elgiganten kommer på fjärde plats på Sifos lista över de största annonsörerna, och har investerat 199 miljoner kronor i år, en ökning på 50 procent från samma period förra året.

Är målet att komma i kapp Elgiganten?

– Vi ser inte detta som någon Följa John-tävling och satsar inte så här mycket för att kunna slå oss på bröstet. Vi gör det för kunderna, och försöker hela tiden hitta bra kampanjer.

Etta på Sifos lista över de 20 största annonsörerna mellan januari och juni 2010 ligger Ica, som hittills har lagt närmare 475 miljoner kronor på reklam i år, en blygsam minskning på 2 procent jämfört med samma period förra året.

Andra företag som hamnar på Sifos topp 10-lista är bland andra Kooperativa förbundet, Unilever, Loreal Sverige, Tre, Tele 2 och Telenor.

Therese Johansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.