Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

MD stoppar katalog-bluff

Publicerad: 28 Augusti 2009, 10:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

Stockholm Svara har utnyttjat Lokaldelens renomé och skickat vilseledande fakturor till Lokaldelens kunder, anser marknadsdomstolen.


Nu har Stockholm Svara dömts, vid vite om 750.000 kronor, i marknadsdomstolen för att ha vilselett kunderna.

Stockholm Svara AB ska betala rättegångskostnaderna på 44 000 kronor efter en dom i marknadsdomstolen. Företaget har utnyttjat Lokaldelens renomé genom att skicka vilseledande fakturor.

Dessutom kommer Stockholm Svara och två personer som ingått i företagets styrelse kommer att få betala 750 000 kronor i vite om de i fortsättningen använder namnet Lokaladelen eller liknande namn som kan förväxlas med Lokaldelen. Detsamma gäller om namnet används i fakturor eller andra trycksaker. 

Det var i slutet av 2007 som Lokaldelen blev uppringda av upprörda kunder. De hade fått orderbekräftelser och efterföljande bluffakturor från Stockholm Svara. Bekräftelserna och fakturorna har varit ställda till Lokaldelens kunder som ska ha annonserat i Lokaldelens katalog Lokaladelen.

Kunderna har fått bekräftelserna och krav på betalning kort efter att Lokaldelens säljare varit i kontakt med dem. Marknadsdomstolen konstaterar att Stockholm Svara har använt sig av samma säljmönster som Lokaldelen och att det har vilselett kunderna.  

 

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.