Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag30.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

McDonalds största lansering på åtta år

Publicerad: 8 Maj 2012, 05:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:23

McDonalds går i dag ut i sin största produktlansering sedan 2004. Den omfattande kampanjen ska uppmärksamma kedjans nya produkt McWrap.


Ämnen i artikeln:

DDB StockholmJungMcDonalds

Kampanjen kring McDonalds nya wrapsortiment är omfattande och inkluderar såväl tv som utomhus, digitalt, online och butik.

– Det är vår största lansering av en produktkategori sedan 2004. Vi är extremt spända inför denna fullt integrerade kampanj, säger Staffan Ekstam, marknadschef på svenska McDonalds, till dagensmedia.se.

Kampanjen, som blir årets största för McDonalds, bygger på idén att McWrap är för god för att lägga ifrån sig och detta koncept genomsyrar allt reklammaterial, såväl reklamytorna på tunnelbanans ledstänger som på helfolierade bussar och i mobilen.

I samband med kampanjen har McDonalds även uppdaterat sin mobilapp och lagt till en Get&Go-funktion. Användarna kan genom funktionen se på en karta var olika virtuella wraps finns utspridda och sedan virtuellt plocka upp en wrap på mobilen och lämna in den på närmsta McDonalds.

Där får kunden i gengäld en wrap.

– Vi vill få folk till restaurangen för att provsmaka och koppla det virtuella till det fysiska. Det är roligt att engagera med glimten i ögat och dessutom driva folk till restaurangen, säger Kajsa Dahlberg, ansvarig för digital kommunikation på svenska McDonalds.

Utöver McDonalds egen app kommer kunder även kunna ta del av presentkuponger via Rabble och Wrapp. Orsaken till satsningen på kupongerna är att McDonalds vill få folk att testa produkten.

– Vi har lärt oss att provsmakning av nya produkter är väldigt viktigt. Vår målsättning är att få ut en kvarts miljon McWraps över sommaren, där runt 100 000 av dessa är virtuella McWraps. Det är viktigt att få folk att testa produkten, säger Staffan Ekstam.

Genom en tävling bland McDonalds anställda har McDonalds även förankrat kampanjen internt.

– Vi gör också en stor tävling bland våra medarbetare där de får skicka in en egen reklamfilm kring McWrap och vi har redan fått in en hel del roliga bidrag. Vi har tävlingar då och då för att ytterligare engagera medarbetarna i våra kampanjer eftersom de är våra bästa ambassadörer, säger Kajsa Dahlberg.

Kampanjen ska gå i alla större tv-kanaler fram till augusti. Utomhus kommer kampanjen att gå på bred front under maj och sedan på vissa utvalda ställen under resten av sommaren.

Arbetsgrupp

DDB - Reklambyrå

Jung – PR-byrå

OMD  - Mediebyrå

Mobil aktivering: Apegroup

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DDB StockholmJungMcDonalds

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.