Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Mcdonalds fräcka kupp mot Max

Publicerad: 20 maj 2011, 14:13
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:10

Hamburgerkedjan Max öppnade nyligen i Oslo. Då hälsade Mcdonalds konkurrenten välkommen med en enorm banner fem meter utanför Max restaurang.


Ämnen i artikeln:

MaxMcDonalds

Det var i förra veckan som hamburgerkedjan Max slog upp portarna till sin första butik utanför Sverige.

Något som inte sågs med blida ögon av konkurrenterna.

Fem meter utanför den nyöppnade restaurangen syntes snart en sex meter bred och tre meter hög jättebanner – som pekade vägen till närmaste Mcdonaldsrestaurang. Det skriver den norska tidningen Kampanje.

– Det är på gränsen till sliskigt att använda sig av denna typ av metoder, säger Borre Halvorsen, vd på Max i Norge till Kampanje.

Mcdonalds å sin sida hävdar att det rör sig som en tillfällighet att bannern råkat placerats precis framför Max restaurang.

– Anledningen till att vi satt upp bannern är att vi har byggt om vår första restaurang i Norge, som av en ren tillfällighet ligger precis runt hörnet från Max. Vi ville fira det och låta våra gäster uppleva en ny restaurang, säger Mcdonalds informationsdirektör Margareta Brusletto till Kampanje.

Bannern har nu plockats bort.

Läs artikeln och se bilderna här.

Stephan Drenzel

Ämnen i artikeln:

MaxMcDonalds

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.