Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag05.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

McDonalds auktionerar ut Big Mac på Midsommar

Publicerad: 18 Juni 2014, 11:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:34

Är du sugen på en bakisburgare på Midsommardagen? Då är det bara att lägga ett bud på den Big Mac som McDonalds just nu auktionerar ut.


Ämnen i artikeln:

DDB StockholmMcDonalds

Tillsammans med sin reklambyrå DDB Stockholm auktionerar McDonalds ut en Big Mac som levereras med hemkörning på Midsommardagen.

– Vi har skojat om Midsommardagen och att vi faktiskt är en rätt bra lösning för många i flera år. Många känner att det är just den dagen som man skulle behöva en Big Mac och då tänkte vi att vi ska skoja till det lite och se vad männskor faktiskt är villiga att betala för att få den levererad hem till sig, säger McDonalds digitalchef Kajsa Dahlberg till Dagens Media.

Hittills har auktionen bara marknadsförts med en annons i Metro.

– Men vi tänkte börja köra lite online på fredag.

Bor du utanför Stockholm går du däremot bet på den hemlevererade bakisburgaren.

– Vi kunde liksom inte få ihop själva leveransen på ett bra sätt så vi bestämde oss för att bara köra i Stockholm. Sedan får vi se, om det här är något som funkar bra kan vi börja titta på andra delar av Sverige till en annan gång.

I skrivande stund är auktionen uppe i 500 kronor. Detta för en hamburgare som kostar 41 kronor på McDonalds restauranger.

– Det är väl rätt så bra, säger Kajsa Dahlberg och skrattar.

Vad tror du auktionen kommer sluta på?

– Jag har faktiskt ingen aning men jag tycker att det är fantastiskt redan som det är. Men det klart att jag hoppas på att det går upp ännu lite till, haha.

Du har inte varit sugen på att lägga ett bud?

– Nej, vi har sagt internt att alla McDonalds-anställda ska hålla sig borta från auktionen så att vi får en extern gäst som får njuta av hamburgaren på Midsommardagen.

Vad ska du själv äta på Midsommardagen?

– Jag kommer definitivt att äta en Big Mac från min närmsta restaurang.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

DDB StockholmMcDonalds

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.