Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

McDonald's lanserar Big Mac – som frukost

Publicerad: 21 mars 2017, 10:18
Uppdaterad: 21 mars 2017, 11:53

Bild 1/2  Staffan Ekstam, ansvarig för menyutveckling på McDonald's Sverige. åt själv en Big Mac till frukost imorse.

Hallå där Staffan Ekstam, ansvarig för menyutveckling på McDonald's Sverige, som beslutat att Big Mac från och med i dag ska gå att beställa redan till morgonkaffet.


Är det här något ni funderat på länge?

– Det är väl något vi övervägt under en tid. Olika gästgrupper har frågat efter att kunna beställa Big Mac tidigare på dagen. Sättet vi lever och arbetar på utvecklas. Därför känns det roligt att nu kunna erbjuda Big Mac dygnet runt. Men framförallt är det väl kanske som en tidig lunch den kommer att säljas som mest.

Går Big Mac att få som frukost i andra länder än Sverige?

– Det här är ett lokalt beslut, men de senaste åren har flera nordiska länder valt att servera Big Mac även på morgonen, och det har fungerat bra. USA däremot gjorde tvärtom, och började servera frukost under dagen.

Hur kommer ni att marknadsföra det nya frukostalternativet?

– Med en relativt stor kampanj för oss. Den kommer lanseras som en "tidlös klassiker", som naturligtvis är en ordlek. Vi kommer jobba med tv, digitalt, utomhus, mobilt och alla andra kanaler vi normalt använder oss av.

Vad är det tidigaste du själv ätit en Big Mac?

– (Skratt) Det är nog i dag, å jobbets vägnar, klockan sju. Privat är det nog snarare vid nio-tiden. Den har funnits som frukostalternativ på utvalda restauranger fram tills för sju år sedan.

Kan vi vänta oss några fler frukostnyheter på menyn?

– Nu fokuserar vi på den här lanseringen, så det kommer dröja i så fall.

Dubbelburgaren Big Mac kommer att erbjudas dygnet runt på samtliga 215 McDonalds-restauranger som serverar frukost från och med i dag, 21 mars. Byråerna McDonald's jobbar med i Sverige är DDB, OMD och Prime.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News