Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

McCann söker kvinna till "Världens tuffaste jobb"

Publicerad: 1 Oktober 2015, 12:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:27

McCann står bakom kampanj för We Effect som ska belysa fattigdom.


Ämnen i artikeln:

McCann Stockholm

Idag startar rekryteringen till ”Världens tuffaste jobb”, ett projekt av biståndsorganisationen We Effect som syftar till att belysa situationen för kvinnor i fattiga delar av världen.

Under tre veckor i vinter kommer en svensk kvinna att arbeta sida vid sida med den malawiska bonden Biata Chisi på familjens lilla gård i Salima. Från morgon till kväll kommer hon att hjälpa till med både jordbruket och hushållet, allt för en lön på tio kronor om dagen, vilket motsvarar lönenivån för en jordbruksarbetare i Malawi.

Bakom kampanjen ligger McCann Stockholm och projektledare Thomas Gibson tror på att man kommer få många sökanden.

– Vi har jobbat med We Effect tidigare, men det här är ett specialprojekt som känns jättespännande att få vara del av. Rekryteringen kommer att bestå av olika moment som ska förbereda personen på de utmaningar som kommer finnas nere i Malawi. Det här är verkligen på riktigt och vem det än blir som väljs ut kommer hon att fungera som ambassadör för We Effect, säger Thomas Gibson till Dagens Media.

Under tiden i Malawi kommer personen att rapportera om vardagen och sina upplevelser med text, bild och video, så att fler får upp ögonen för vad fattigdom är och hur den kan bekämpas.

– Förhoppningen är att lyckas visa genom hennes personliga reflektioner att det finns människor som lever såhär dagligen med otroliga utmaningar. Vi vill inte visa upp någon katastrof, utan att det går att skapa förändring. We Effect är övertygade om att man måste arbeta långsiktigt med dem som befinner sig i den svåra situationen för att nå dit, säger Thomas Gibson.

Från och med idag fram till 25 oktober kan man ansöka på tuffastejobbet.se. Anställningen är från 18 januari till 7 februari 2016.

Det är tredje gången som We Effect rekryterar en svensk kvinna till "Världens tuffaste jobb". Tidigare år har personen arbetat i Kenya respektive Uganda.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

McCann Stockholm

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.