Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

McCann letar ”profiler” i ny kampanj

Publicerad: 11 Oktober 2016, 12:13
Uppdaterad: 12 Oktober 2016, 14:53

När Lenovo lanserar den nya mobilen Moto Z lanseras även en True Zoom Mod i samarbete med Hasselblad. I kampanjen står profiler som fångar Hasselblads historia i centrum. I helgen letar McCann Stockholm nya profiler i Mall of Scandinavia som porträtteras och som går ut i realtid på digitala skärmar.


Ämnen i artikeln:

McCann Stockholm

Lenovo förvärvade Motorola från Google 2014. Nu lanseras mobilen Moto Z. Resultatet är en mobil med 10x optisk zoom och bilder i raw-format.

För att marknadsföra mobilen rullar i dagarna kampanjen ”True Profiles” ut.  Reklambyrån McCann Stockholm vill lyfta fram förbilder ”för att spegla Hasselblads gedigna historia”.

– Vi kallar dem True Profiles, människor som alla har spännande historier att berätta och är inspirerande att komma nära. Egentligen är vår övertygelse att alla människor har något intressant att berätta när man kommer sådär riktigt nära” kommenterar Adam Kerj, informationschef på McCann Stockholm.

Kampanjen är rikstäckande i utomhusformat och i sociala medier.

På jakt efter nya profiler öppnar McCann en tillfällig fotostudio i Mall of Scandinavia i helgen där människor kan få sina porträtt tagna och berätta historier som i realtid integreras och blir en del av kampanjytorna.  

Initialt medverkar Bengt Fogelberg som lärde sig att koda efter sin pension och utvecklade en lokal vädersite som Arlanda använder, Lisen Florman som startade Nattskiftet, Kristian Hell som grundare av Ssideline City löparklubb och Aysha Jones som värnar om mångfald i kreativa branscher.

Dessutom medverkar Felicia Margineanu som driver Oh Snap! där unga kvinnor lär sig att utmana stereotypa könsroller inom foto, Tompa Eken från Kafé44, Johan Lalin grundare av Dr Mat och Carl Aschan som jobbar med integration.

 

Kund: Joakim Liljedahl, Lenovo

MCann Stockholm:

Chief Creative Officer: Adam Kerj

Art Director: Dan Fredrikson

Copy: Marcus Sjöberg

Projektledare: Cecilia Steenberg Forsberg

Produktionsledare: Jonna Liljendahl

Final Art: Sofia Jägerström

Tech: Marcus Johansson & Tobias Vermehren

Fotograf: Jens Andersson/Skarp Agent

Foto assistent: Erik Flyg

Digi Tech: Stellan Stephenson

Hår & Make: Pari Damiani

Fotografagent: Torun Alenius/Skarp Agent

Event: Mårten Larsson & Maria Webjörn

Mediabyrå: Zenith

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

McCann Stockholm

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.