Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Max blixtkampanjar med miljömanifest

Publicerad: 5 Juni 2017, 06:48
Uppdaterad: 5 Juni 2017, 15:15

Max miljömanifest. Bilden är ett montage.

Efter Trumps beslut om att lämna Parisavtalet – Hamburgarkedjan Max reagerar.


Ämnen i artikeln:

Donald Trump

I slutet av förra veckan meddelade den amerikanska presidenten att USA lämnar Parisavtalet, som är en global överenskommelse för att rädda klimatet. Beskedet har väckt en kör av reaktioner världen över, från medier, klimatforskare, politiker och näringsliv.

Ett av de företag som reagerat under helgen är den svenska hamburgarkedjan Max. Med mobila take-overs på Aftonbladet.se och Svd.se samt med helsidor i Expressen, GT, Kvällsposten, Aftonbladet, SvD och DN gick hamburgarkedjan ut med ett manifest signerat vd:n och vice vd:n Richard Bergfors och Christoffer Bergfors. Rubriken lyder "Dear Burger World, It´s time to act together". 

I manifestet skriver Max bland annat att hälften av deras meny år 2022 ska bestå av vegetariska burgare:

 "If you are a part of the problem you need to be a part of the solution. However that doesnt mean that we have to quit eating burgers. Just find a better way".

Hamburgarkedjan har också tänt upp en sajt där de uppmanar "burgarkollegor" att ta del av deras vegetariska recept, för att inspireras, kopiera fritt och även döpa om ifall de vill. Max skriver:

"Imagine what kind of change we could achieve together".

Bakom kampanjen står reklambyrån Acne tillsammans med mediebyrån Starcom och pr-byrån JMW.

Även andra svenska aktörer har markerat mot USA:s exit ur miljöavtalet. Fredag kväll belystes ikoniska byggnaden världen över med grönt ljus, och Globen var en av dem. 

Stockholm är en del av  C40 - Climate Leadership Group, tillsammans med bland annat Paris, New York, Mexico City, Sydney och Washington D.C.

"Tillsammans lyser vi upp en ikonisk byggnad i vår stad för att visa att vi som städer står stärkta i vårt samarbete att bekämpa klimatförändringarna, och att vi tillsammans står fast vid våra åtaganden. I Stockholms fall att vi har som mål att vara fossilfria år 2040." Skriver Stockholm Stad på sin sajt.

 

 

 

 

 

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.