Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Marsresa i kampanj mot rattfylla

Publicerad: 26 Oktober 2012, 06:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:07

Med reklamfilmen "Slutet på början” vill Motorförarnas Helnykterhetsförbund nå ungdomarna.


Det är regissören Fredrik Davidsson som står bakom reklamfilmen, som alltså beställts av organisationen Motorförarnas Helnykterhetsförbund, MHF.

Målet är att nå unga människor med budskapet att de som kör berusade löper en mycket större risk för att råka ut för olyckor. Samtidigt vill organisationen undvika pekpinnar.

– MHF arbetar för att ingen ska dö av rattfylleri. Filmen ”Slutet på början” visar tydligt och klart varför det är värt att kämpa för, säger MHF:s vd Arne Winerdal i ett pressmeddelande.

I reklamfilmen får tittarna följa en mans liv baklänges. Istället för att bli den första människan som landar på Mars dör mannen i en bilolycka.

– Resan till Mars visar att vi är i en framtid. Men den ska också symbolisera att många som förolyckas unga kunde ha gjort något stort med sina liv, säger regissören Fredrik Davidsson i pressmeddelandet.

Reklamfilmen kommer att börja sändas på SF:s biografer i dag. Den kommer också att sändas på SVT:s "Anslagstavlan".

Se filmen nedan:

<iframe width="442" height="249" src="http://www.youtube.com/embed/--gydQl4izM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.