Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

”Märkligt av Aftonbladet”

Publicerad: 17 September 2009, 11:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

Sverigedemokraternas presschef Mattias Karlsson rasar mot Aftonbladets beslut att nobba partiets annonser.


Dagensmedia.se har tidigare rapporterat om att Aftonbladets chefredaktör Jan Helin och stf ansvarig utgivare Lena Mellin beslutat sig för att inte ta in några annonser från Sverigedemokraterna i tidningen.

Sverigedemokraternas presschef Mattias Karlsson går nu till angrepp mot tidningen.

– Det är ett märkligt och till och med allvarligt beslut ur demokratiskt synpunkt. Väljarna borde få avgöra vilka budskap som är bra och dåliga, säger han till Dagensmedia.se.

Han jämför situationen med Italien, där Silvio Berlusconi ofta får kritik utomlands för att han har inflytande över pressen.

– I Sverige brukar man klaga på Berlusconis roll. Här har vi en tidning som ägs av LO, som står Socialdemokraterna nära, som missgynnar ett parti som konkurrerar med Socialdemokraterna, säger Mattias Karlsson.

Hur påverkas ni av Aftonbladets beslut?

– Det begränsar vår handlingsfrihet. Jag vet inte om vi hade valt att annonsera där, men inför EU-valet hade vi en annons i Aftonbladet.

Men de har väl rätt att bestämma själva vilka som ska få annonsera i deras tidning?

– Medierna har politisk makt och den måste de handskas ansvarfullt med. Man kan inte diskriminera ett parti bara för att man på redaktionen ogillar dess budskap.

Imorgon ska Sverigedemokraternas ordförande Jimmy Åkesson möta Aftonbladets ansvarig utgivare i en debatt i SVT, berättar  Mattias Karlsson.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.