Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Marbodal bygger kök i ett fyrtorn

Publicerad: 9 april 2015, 04:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:06

För att visa att det går att bygga kök i små utrymmen har Marbodal byggt ett fullt fungerande kök högst upp i fyren Pater Noster.


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Reklambyrån Ahlstrand och Wållgren har fått uppdraget att lansera nya innovationer från Marbodal. Dessa är utformade för att skapa mer plats i små kök, och för att göra det tydligt har byrån valt att bygga ett modernt kök högst upp i fyren Pater Noster utanför Marstrand.

– Fyren gav oss en fantastisk plats för oss att visa produktnyheterna, men även Marbodals snart hundraåriga kunskap av att bygga kök. Herregud vad många som sa till oss att vi var galna och att det aldrig skulle gå, men det gjorde det, säger Joakim Wållgren, copywriter på Ahlstrand och Wållgren, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det blev en fantastisk kampanj till slut. Med lite passion, målmedvetenhet och hårt jobb kan det omöjliga bli möjligt.

Köket i Peter Noster var uppbyggt i fem dagar och under den tiden har det spelats in både reklamfilmer och tagits stillbilder för press. På marbodal.se ska besökarna också kunna kliva in i fyren under olika tider på dygnet.

– Idén med kampanjen var att skapa något på riktigt, ett spännande experiment som visar fördelarna med Marbodals nyheter, och sedan göra innehåll på det i flera kanaler, säger Ulf Ahlstrand, kundansvsarig på Ahlstrand och Wållgren, i ett pressmeddelande.

Utvecklingen av produkterna har skett tillsammans med Marbodals moderbolag Nobia Kök.

– Det här är en viktig lansering för oss. Vi ville göra något annorlunda och sticka ut samtidigt som våra produktnyheter skulle lyftas fram. Vi vet att extra yta och smart förvaring är något som alla våra kunder vill ha och den här kampanjen visar verkligen det på ett oväntat sätt, säger Axel Karlsson, marknadschef på Marbodal, i ett pressmeddelande.

Bakom produktionen står också Colony, Folke film och Dareville Productions.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.