Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Mälardalspaketet ger ut fritidshusbilaga

Publicerad: 13 Januari 2011, 05:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:25

Mälardalspaketet släpper en gemensam bilaga om fritidshus i paketets tidningar. Planer på två andra bilagor finns.


Ämnen i artikeln:

Mälardalspaketet

Det blir den första gemensamma bilagan i Mälardalspaketets tidningar, där Dagens Nyheter, Esktilstuna-Kuriren, Upsala Nya Tidning, Nerikes Allehanda och VLT ingår.

– Vi har tittat på hur vi mellan tidningarna kan närma varandra och göra mer gemensamma produkter. Just bilagor är en sådan sak som vi känner att vi kan samarbeta kring, säger Matthias Sånemyr, försäljningschef på Mälardalspaketet.

Bilagan, ”Köpa, äga och leva med fritidshus”, hakar på ”gör det själv”-trenden, berättar Matthias Sånemyr, och kommer att innehålla reportage och tips kring fritidshus, som exempelvis renovering och inredning. Målgruppen är personer som äger eller har ett intresse av fritidshus.

– De bilagor som vi gör ska någonstans också ha en anknytning till vår region. Vi kom fram till att just fritidshus knyter oss samman, säger Matthias Sånemyr.

Han menar att det är en stor marknad, särskild i Mälardalen där det finns cirka 575 000 fritidshusägare, som dessutom inte vill ha så långt till sina fritidshus.

Det första numret släpps i april och kommer att ligga på 32 sidor och ha en upplaga på 454 000 exemplar. Ett andra nummer planeras till september.

– Om det går bra så kommer vi att ge ut den två gånger om året. Till våren, när man öppnar upp, och till hösten, när man ska stänga ner.

Dessutom har Mälardalspaketet planer på ytterligare två bilagor. Men Matthias Sånemyr vill ännu inte berätta om det.

– Vi har inte beslutat än om och när vi ska göra dessa. Vi vet av erfarenhet att man först ska se om det första fungerar innan man drar igång fler projekt, säger Matthias Sånemyr.

Ardalan Samimi

Ämnen i artikeln:

Mälardalspaketet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.