Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Magnus Uggla: "Tjänstepension är en bra grej"

Publicerad: 25 april 2018, 09:07
Uppdaterad: 25 april 2018, 10:46

Magnus Ugla gör reklampremiär. Foto: Pressbild

AMF släpper mockumentär om sanningen bakom Magnus Ugglas hitlåt ”Kung för en dag”. Samarbetet är den 64-åriga popikonens första reklamgig.

Ämnen i artikeln:

AMFForsman Bodenfors

JN


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Magnus Ugglas klassiker ”Kung för en dag” har sedan den släpptes 1997 varit ett lönens ledmotiv. Ingen annan svensk låt är lika starkt associerad till vad som för många är en av månadens höjdpunkter– löningen, skriver AMF i ett pressmeddelande.

 Nu lånar artisten, i sitt första reklamsamarbete någonsin, ut sin låt till AMF – för att stärka medvetenheten om tjänstepensionen och kopplingen mellan tjänstepensionen och lönen.

– Det är jag som ska få folk att bli lite mer intresserade av sin tjänstepension. Det ska väl inte vara så jävla svårt, jag menar tjänstepension är ju en bra grej, säger Magnus Uggla i en kommentar.

Enligt undersökningar från AMF vill sju av tio svenskar ha mer kunskap om sin tjänstepension. Bara fem av tio vet emellertid hur mycket som sätts av till deras tjänstepension varje månad eller år. Den nya filmen – en fiktiv och humoristisk berättelse i dokumentär stil – är det första steget i en långsiktig satsning från AMF som syftar till ökad medvetenhet och minskad oro kopplad till pensionen.

Cecilia Rosendahl-Lavén är marknads- och kommunikationschef på AMF:

– Tjänstepension blir en allt viktigare del av den totala pensionen. Men kunskapen om hur den hänger ihop med lönen är inte tydlig för alla. Den här kampanjen är en del av ett nytt långsiktigt koncept för en ökad medvetenhet kring bland annat hur tjänstepension och lön hänger ihop. Vi vill vi med glimten i ögat bidra till större nyfikenhet, intresse och kunskap om tjänstepensionen, säger hon.

Forsman & Bodenfors är AMF:s reklambyrå.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev