Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Magic Circle i hbtq-kampanj

Publicerad: 25 April 2014, 14:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:40

Med kampanjen "Välkommen ut" vill RFSL Dalarna och Magic Circle att det ska bli lättare att komma ut som exempelvis homosexuell.


I kampanjen, där fysiska garderober ställs ut, vill RFSL Dalarna, som samarbetar med kommunikationsbyrån Magic Circle, uppmärksamma frågor kring varför människor ska behöva leva i "garderober" överhuvudtaget.

RFSL räknar med att omkring 5-10 procent av alla hbtq-personer som är homosexuella inte vågar komma ut på grund av det sociala trycket.

Därför ställer de nu ut garderober på olila platser i Falun och Borlänge, och samtidigt lanseras vårens och sommarens program för RFSL:s cafékvällar där många hbtq-personer träffas och samtalar om dessa problem.

– Många hbtq-personer känner sig ensamma i sin situation och saknar en naturlig mötesplats. Men faktum är att de inte är ensamma och därför ska de inte behöva känna så. Med kampanjen vill vi belysa att ingen ska behöva dölja sitt rätta jag, utan istället våga komma ut och vara sig själv, om så bara för en kväll, säger Patrik Lindkvist, vd och art director på Magic Circle, i ett pressmeddelande.

Kampanjen kommer att rulla i helgen och i anslutning till garderoberna läggs entrémattor med texten "Välkommen ut – på café" ut.

Pär Ullrich

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.