Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

M försvarar sin kampanj

Publicerad: 16 Oktober 2013, 10:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:30

Efter att deras kampanj blivit utskälld svarar Stockholmsmoderaterna på kritiken från S och V.


Ämnen i artikeln:

Moderaterna

I går berättade Dagens Media att Stockholmsmoderaternas nya kampanj hamnat i blåsväder. I kampanjen som fokuserar på olika satsningar som gjorts under de senaste åren påstår M bland annat att 6 000 nya studentbostäder snart ska stå klara.

Formuleringen fick både S och V att reagera. Enligt Vänsterpartiet skulle det nämligen dröja till 2020 innan somliga av lägenheterna ens skulle börja byggas.

Vänsterpartiet anmälde även kampanjen till Konsumentverket då de ansåg att den var vilseledande.

Nu svarar Stockholmsmoderaterna på kritiken. I ett mejl till Dagens Media skriver kommunikationschefen Elisabeth Somp:

"Sedan 2010 har Moderaterna och Alliansen i stadsbyggnadsnämnden fattat beslut om 6914 studentbostäder. Dessa studentbostäder befinner sig i olika skeden av processen till färdigställande. Vissa är både byggda och inflyttade, vissa produceras just nu, vissa har kommunen fattat alla beslut om men de överprövas i domstol, för vissa har vi fortfarande delar av detaljplaneprocessen kvar att genomföra."

Hon understryker att samtliga bostäder är konkreta, på väg mot förverkligande och snart klara.

Vad gäller ordet "snart" som oppositionsborgarrådet Roger Mogert (S) i går kallade "en kreativ formulering" anser Elisabeth Somp att ordet är korrekt använt:

"När det gäller processer med att ta fram nya bostäder är det inte ovanligt med ledtider på ca 6 år, i det perspektivet kan man säga att "Snart har Stockholm 6000 nya studentbostäder."

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.