Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Lyxmärke stämmer svensk på en halv miljon

Publicerad: 12 Maj 2010, 11:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:50

Modejätten Louis Vuitton stämmer en svensk företagare på 560 000 kronor för varumärkesintrång.


Det handlar om 700 piratkopierade Louis Vuitton-halsdukar som personen ska ha importerat till Sverige - och som omhändertagits av svenska tullen.

Louis Vuitton hävdar att varumärkena är skyddade i Sverige genom registrering och att företagarens intrång skett uppsåtligen eller av oaktsamhet.

”Louis Vuitton är en av världens mest kända tillverkare av modeprodukter och dess varumärken är bland de mest kända i världen. Varumärkena röner mycket stor uppmärksamhet, inte minst i samband med mode”, skriver företaget i sin stämningsansökan.

Företaget kräver att halsdukarna ska förstöras, samt att personen ska ersätta modeföretaget för rättegångskostnader och betala en summa på 560 000 kronor för utnyttjande av varumärket.

Dessutom menar företaget att eftersom personen i fråga bedriver näringsverksamhet avseende import och försäljning av halsdukar bör han vid vite på 100 000 förbjudas tillverka, importera, marknadsföra och sälja varor försedda med Louis Vuittons varumärken.

Therese Johansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.