tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Lugers kampanj sänkte servrarna

Publicerad: 22 februari 2012, 10:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:32

I fredags sjösatte Luger tillsammans med Spotify och Soundrops en interaktiv kampanj som blev så uppskattad att den kraschade Soundrops servrar. På fredag aktiveras kampanjen igen.

Ämnen i artikeln:

SpotifyWay out WestLuger

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


I sin kampanj för att uppmärksamma årets Way Out West-festival bjöd Luger tillsammans med Spotify in intresserade att lyssna på musik tillsammans via Spotify-appen Soundrops.

Genom appen kan besökare tillsammans lyssna på musik, rösta och lägga till musik till spellistan. Luger och Spotify bjöd förra fredagen in presumtiva festivalbesökare att lyssna på Way Out Wests låtlista i fredags och responsen blev enorm.

– Det växte så mycket att Soundrops servrar brakade ihop. Så nu stärker vi upp tills vi gör om det hela på fredag, säger Joel Borg, marknadsansvarig på Luger.

På fredag kommer Luger släppa en ny artist exklusivt i lyssningsrummet. Men den främsta belöningen säger Joel Borg är att beökarna får umgås.

– Moroten är att hänga och lyssna på musik med Way Out West. Dessutom kan man ju lägga till låtar och rösta på artister som man vill ska uppträda på festivalen, säger han.

Trots att kampanjen varit så framgångsrik har den knappt kostat Luger och Spotify någonting att arrangera.

– Det är det som är så fint med den världen vi lever i. Kampanjen kostade bara ett par hundralappar och fungerade som kampanj och undersökning i ett, säger Joel Borg.

Nästa vecka kommer Luger att stärka upp kampanjen genom en reklamkampanj i tunnelbanan.

Eftersom att så många av reklamaffischerna blev stulna förra året har de dock tryckt upp fyrdubbla upplagor av affischerna som sedan kan hämtas på plats i Stockholm. Se reklamaffischerna i spalten till höger.

Way Out West är en musikfestival som arrangeras för sjätte året i rad i Göteborg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev