Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

LUF:s blixtkampanj mot Fi: "Feminism utan vandalism"

Publicerad: 9 september 2014, 07:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:29

UPPDATERAD. Folkpartiets ungdomsförbund kritiserar Fi:s glasögonkupp.


Ämnen i artikeln:

Folkpartiet

Igår rapporterade Dagens Media om Fi:s glasögonkupp och reaktionerna på den. Centerpartiets kommunikationschef Ola Spännar var en av dem som upprördes över tilltaget att sätta upp rosa glasögon över andra partiers valaffischer.

– Det är ett stort problem, framförallt för allianspartierna, att allt för många inte respekterar demokratin och yttrandefriheten, sade han då.

Även Folkpartiet upprördes. Nu svarar partiets ungdomsförbund LUF med en egen blixtkampanj: "Feminism utan vandalism". Kampanjen är en fortsättning på Folkpartiets paroll "Feminism utan socialism"

– Det var en reaktion mot att Fi satte upp glasögonen. Vi kände starkt att det var respektlöst mot de ideella krafter som ägnat kvällar och helger åt att sätta upp valaffischer. De sänker ribban för det politiska samtalet när de uppmanar till vandalism. Det är inte ett shysst sätt, säger Linda Nordlund, ordförande i LUF, till Dagens Media.

Kampanjen har gjorts inhouse och satts upp utomhus.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Folkpartiet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.