Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

LRF: "Ovanligt hårt tryck hela dagen"

Publicerad: 29 januari 2014, 12:42
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:50

Kommunikationsavdelningen på LRF är hårt ansatt efter Dagens Medias artikel i morse.


I en intervju med Dagens Media imorse sa en lokal representant för LRF Nyköping att kött "är särskilt viktigt för tjejer som växer och ska bli snygga".

Efter Dagens Medias artiklar om LRF Nyköpings hamburgarutdelning har många hört av sig till organisationen.

Kommunikationschef Håkan Lind säger till Dagens Media:

– Vi hade först kontakt med LRF Nyköping och resonerade kring det här, sen har vi spritt information internt, framförallt till övriga regioner. Vi har såklart även pratat med media, och svarat på frågor och åsikter i sociala medier.

Helena Jonsson, riksförbundsordförande i LRF, har bland annat intervjuats av TT, Sveriges Radio, och kommer ikväll att medverka i SVT:s "Aktuellt".

Huvudbudskapet är att förbundet centralt inte ställer sig bakom uttalandet från LRF Nyköpings representant.

De som arbetat med kommunikationen idag på LRF:s huvudkontor är kommunikationschefen, en pressekreterare och en ansvarig för sociala medier. Ytterligare en pressekreterare skulle arbetat idag, men hon är sjuk.

– Det har varit ovanligt hårt tryck för att vara LRF. Det är många som hört av sig, säger Håkan Lind.

Bakgrunden till hamburgerdebatten är Nyköping kommuns köttfria onsdag, som fick LRF lokalt att i protest dela ut hamburgare till skolungdomarna. Tanken med det var att problematisera frågan till mer än kött eller inte kött, enligt kommunikationschef Håkan Lind.

– Det är svårt att nu säga om den debatten kommer att gå fram. Det beror bland annat på vad som sägs i kvällens "Aktuellt". Men det man man konstatera är att den mer nyanserade debatten är svår att föra i sociala medier, säger han.

Som en åtgärd för att "i ett längre sammanhang nyansera debatten" har LRF lagt ut en egen intervju med förbundets ordförande på sin hemsida.

LÄS OCKSÅ:

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev