Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Loka vill ge makten till folket

Publicerad: 17 Oktober 2016, 13:17
Uppdaterad: 17 Oktober 2016, 14:51

Chokladbollsmaken var att ta det hela för långt, säger Loka, och låter istället konsumenterna bestämma vilka smaker som ska återuppstå lagom till Lokas tioårsjubileum.


Ämnen i artikeln:

Loka

När de senaste skruvade Loka Likes smakerna släpptes – Chokladboll, Hallon Frozen Yoghurt och Mango Pannacotta – tyckte många att Loka pushat smakexperimenten aningen för långt.

I en ny kampanj framtagen av Holy, har Loka därför valt att ge bort makten över Loka Likes till folket.

På lokalikes.se kommer alla de 26 smaker som tagits fram under de nio år som Loka Likes existerat att presenteras. Där får alla rösta på sina favoriter – och de tre smaker som får flest röster kommer återuppstå i butikerna lagom till Loka Likes tioårsjubileum. 

– Kampanjen är ett led i ett samarbete mellan Loka och våra konsumenter som vi nu tar till en ny nivå. Vi ger helt enkelt bort makten över varumärket till våra konsumenter. Loka Likes har en ovanligt engagerad fanclub, som mer än gärna säger sin mening om våra påhitt – och ofta kommer med förslag och idéer till nya smaker som de själva skulle vilja se i butikerna. Och nu får de chansen att rösta tillbaka sin favoriter, säger Maria Frankendal, produktchef för Loka på Spendrups, i ett pressmeddelande.

Den digitaldrivna kampanjen kickade igång i onsdags med en livesänd presskonferens, ledd av Johan Hurtig som känns igen från de senaste reklamfilmerna för Loka Likes Too Much.

Valet pågår sedan fram till mitten av december, då folkets röster räknas. Därefter kommer det stå klart vilka Loka Likes-smaker som dyker upp i butikerna under våren 2017. 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Loka

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.